Rhodos stad

Rhodos stad bestaat eigenlijk uit twee delen, de oude stad en de nieuwe stad. De nieuwe stad heeft alle moderne winkels, en hier vind je de normale, moderne woningen, maar dat is niet zo heel interessant. De oude stad is veel boeiender, met zijn prachtige Italiaanse details, die zijn verweven door de Griekse architectuur.

In de stad vind je diverse musea en historische gebouwen, zoals het grootmeesterspalijs, bekend als de Kastello dat is opgenomen in de lijst van Unesco erfgoederen.

Je kunt hier heerlijk eten en drinken want er is enorm veel horeca. Bedenk je dan wel dat de zaken waar twee of drie mensen voor de deur staan om je naar binnen te lokken, over het algemeen erg duur en niet zo goed zijn. De goede zaken en goedkopere cafe’s en restaurants maken geen gebruik van deze proppers, en zijn meer de moeite waard om te bezoeken.

Naast de oude stad van Rhodos, zit je hier ook vrijwel direct tegen de Mandraki Marina, de mooie haven van Rhodos. Wanneer je uit de poorten van de oude stad loopt, loop je hier direct tegenaan. Deze schitterende haven heeft hier zijn eigen pagina. Verder heb je in de nieuwe stad ook nog een prachtig park, het Rodini Park. Als je erg verliefd bent, en met je Partner op Rhodos bent, kun je dit park echt niet overslaan.