Dubbele banen in Griekenland

Sinds de overheid steun moest geven aan Griekenland omdat het land bijna failliet ging, denken een hoop mensen dat de Grieken lui zijn, weinig werken en lekker met hun handjes opgehouden zitten te wachten op geld vanuit Nederland en andere E.U. landen. Was het maar zo, zou ik bijna zeggen.

De meeste Grieken die ik ken (zijn er best veel trouwens) hebben niet een baan, maar twee of zelfs drie banen. Vroeg in de ochtend staan ze op om naar de eerste klus te gaan. Als ze daar klaar zijn, kleden ze zich om voor de volgende klus, en afhankelijk van hoeveel uren ze gemaakt hebben, pakken ze daarna rustig nog een derde klus aan. En niet te vergeten, dit doen ze dan ook nog eens 7 dagen per week, zonder rustdag.

Hier zie je Despina, ik mag wel zeggen dat ze inmiddels een goede vriendin van ons is. Overdag werkt ze in haar appartementencomplex, welke ze met haar vader en zus heeft, als bar dame en als ze ’s middags weg gaat, werkt ze tot diep in de nacht als DJ bij bruiloften en voor diverse hotels, restaurants en een Grieks radiostation.