Koustic Beach

Op Koustic Beach kun je een stukje zien van de dreiging die de Turken vormen voor Rhodos. Overal over het eiland Rhodos zijn millitaire nederzettingen te vinden, maar deze zijn goed verstopt en je zult er niet gemakkelijk tegenaan lopen tijdens een touristisch uitstapje. Echter, de millitairen van Griekenland zijn overal, en ze zitten verstopt in de bossen en in grotten, van waar ze goed overzicht hebben over de zee.
Op Koustic beach zijn een aantal van deze grotten niet meer in gebruik, en nu te bezichtigen door er naartoe te klimmen. Je moet hiervoor de auto op het strand parkeren, en als je met je neus naar de zee staat, linksaf lopen tot je niet verder kunt, want daar kun je omhoog klimmen over de rotsen. Er staan pijlen op de rotsen geschilderd die aangeven hoe je moet lopen / klimmen.

Ben je eenmaal aangekomen op de grote uitstekende rots in de zee, dan kun je, met je gezicht naar de zee, de linkerkant van deze rotsen verkennen waar je een flink aantal grotten zult vinden. Deze grotten hebben openingen naar een veilige kant, voor als er beschietingen zijn vanaf het water, maar ook een aantal openingen naar zee, waar duikers ongezien het water in kunnen, en waar eventueel zelfs kleine onderzee boten kunnen aanmeren. Uiteraard allemaal uit het zicht vanaf de zee.

Let op, sommige rotsen zijn glad, terwijl andere rotsen zeer scherp zijn. Vallen is hier niet leuk.