Kerst in het ziekenhuis

En daar lig je dan, met Kerst in het ziekenhuis voor een operatie aan je niersteen.

Al 2 maanden heb ik een flinke niersteen in mijn buis tussen mijn nier en mijn blaas. Deze steen wil maar niet op de normale manier loskomen, dus hebben ze een Dubbel J stent geplaatst, zodat ik in elk geval kan plassen. Geen pretje, die stent… Zeker niet omdat hij 5 keer opnieuw is geplaatst omdat mijn lichaam hem niet zo goed kan verdragen. Elke keer dus een operatie om dat ding te verwijderen en een nieuwe te plaatsen.

Nu ben ik opgenomen in het AMC ziekenhuis in Amsterdam. De opname ging wat chaotisch, want ondanks dat ze een brief hadden gestuurd met daarop de opname datum, de afdeling en de arts, met daarbij ook de nodige afspraken bij diverse afdelingen in het ziekenhuis die allemaal vlak voor de operatie moeten plaatsvinden, is mijn opname op de een of andere manier uit het systeem verdwenen. Met andere woorden, alle afspraken zijn er, zelfs de afspraak voor de operatie, maar er was geen bed voor me.

Uiteindelijk heb ik op een afdeling met allemaal oude mensen een bed gekregen. Deze mensen liggen voor heup operaties, en andere niet leuke ziektes in het ziekenhuis, dus dit heeft niets te maken met waarvoor ik hier lig.

Enfin, omdat ik dus niet op de juiste afdeling ben neergelegd, zijn ze me weer kwijtgeraakt. Ik heb anderhalve dag geen eten en drinken gekregen omdat ik nuchter moet zijn voor de operatie, maar omdat de afdelingen niet goed met elkaar communiceren, wist de afdeling waar ik lig niet dat de operatie is afgelast, en hebben ze mij dus anderhalve dag klaar laten liggen, terwijl de operatie niet doorgaat.

Nu ben ik dus op eerste kerstdag naar huis gestuurd met het verzoek om na 1 januari maar weer opnieuw een operatie afspraak te maken, zodat ze me alsnog kunnen opereren.

AMC Afdeling klachten…. Hier ben ik dan…