Achtertuin eindelijk af

Na 8 jaar in dit huis, hebben we besloten flinke veranderingen te maken. We zijn volledig van het gas af gegaan en zijn gaan stoken met pellets, we hebben een nieuwe keuken gekocht, we hebben twee enorme dakkapellen op het dak gezet en overal zonnepanelen laten plaatsen, alle ramen en deuren laten vervangen voor kunststof en wat niet meer. In plaats van 500 Euro per maand betalen voor energie, zijn we nu zo ver dat we geld terug krijgen voor de door ons geleverde energie. Echt helemaal top.

Maar, er was nog een ding dat ontbrak, de tuin was een grote bende. Er stond een mega grote schuur en het stukje land waar we van konden genieten was maar 25 vierkante meter groot, echt klein dus. Gelukkig konden we een stuk land achter het huis kopen en daardoor de tuin wat groter maken. Daarna hebben we een bouwbedrijf de tuin volledig leeg laten maken, inclusief het slopen van de schuur, en hebben we er tegels, plantenbakken en een wateropslag in laten bouwen. Toen de hekken er omheen stonden, hebben we wat mooie zitjes gekocht, en mooie verlichting aangebracht. Maar toen… Toen gingen we kijken voor echte ontspanning. Een Hot tub, maar een die lijkt op een jacuzzi. Waterjets die kunnen masseren, bubbels om in te verdrinken en een houtkachel om het water heerlijk op temperatuur te brengen. En toen… Toen wilde Annet nog heel graag een sauna hebben, een houtgestookte. Niet zo’n barreltje, maar een huisje, een echte met meerdere niveaus en lekker alles van mooi hout. En ook die is nu geplaatst. Wat een genot, wat een heerlijkheid.

Vakantie, dat zit er dit jaar niet meer in, maar om te genieten hoeven we ook niet meer naar Griekenland, Luxemburg of Italie, dat kunnen we nu gewoon in de achtertuin, het hele jaar door.