3D geprint pistool (AIRSOFT)

DISCLAIMER: Airsoft apparaten zijn GEEN WAPENS. Dit is speelgoed voor een spelletje, vergelijkbaar met paintball en de gebruikte apparaten lijken erg op de echte stalen varianten. Deze apparaten verschieten balletjes van 6mm en worden alleen op speciaal daarvoor ingerichte terreinen gebruikt. Zowel mijn zoon als ik hebben de papieren om deze apparaten te bezitten.

Ingenieus ontwerp van mijn zoon Lars voor een airsoft apparaat dat werkt met shells. Een shell is een huls met daarin zowel het gas als de airsoft BB’s, waarvan je alleen een knop moet indrukken om de shell te activeren, waardoor hij de BB’s afvuurt.

Dit ontwerp, dat hij maakte voor zijn baas van de Airsoftwinkel waar hij werkt (dus onder licentie van een officiƫle wapenmaker), kan met de hamer het knopje indrukken van de shell, waardoor deze afgaat.

Voor de duidelijkheid, het betreft een prototype, waarvan de uiteindelijke versie uiteraard niet gaat worden gemaakt in 3D geprint plastic, maar gewoon van metaal en gegoten plastic. Maar toch, deze geprinte versie werkt wel.