Hoe groot is zo’n speelgoed pistool nou?

DISCLAIMER: Airsoft apparaten zijn GEEN WAPENS. Dit is speelgoed voor een spelletje, vergelijkbaar met paintball en de gebruikte apparaten lijken erg op de echte stalen varianten. Deze apparaten verschieten balletjes van 6mm en worden alleen op speciaal daarvoor ingerichte terreinen gebruikt. Zowel mijn zoon als ik hebben de papieren om deze apparaten te bezitten.

Als mensen die het spelletje niet kennen denken aan airsoft, denken ze aan een kinder spelletje. Iets dat gedaan word door kleine kinderen die op straat rondrennen met klappertjes pistolen en pauw pauw tegen elkaar roepen.

Echter, Airsoft speel je met realistische apparaten, die bijna onmogelijk te onderscheiden zijn van echte wapens. Hier zie je bijvoorbeeld mijn Walther PPQ, een Airsoft apparaat die 99,9% gelijkenis heeft met het Walther P99 pistool waar de Nederlandse politie mee werkt. Het apparaat voelt hetzelfde, is net zo groot, bijna net zo zwaar, en functioneert exact hetzelfde als zijn echte tegenhanger, alleen schieten wij met 0.2 gram zware plastic balletjes, terwijl de echte wapens een paar gram lood verschieten. Zij doen dat met kruit in een kogel, wij met een beetje gas uit het magazijn.

Maar hoe groot is zo’n speelgoed pistool dan? vragen mensen me wel eens. Nou, zo groot als een komkommer.