Omelet Bacon en Kaas

Weet jij eigenlijk wel hoe je een goeie omelet Bacon met Kaas klaarmaakt? Bij de meeste mensen zie ik namelijk echt iets op het bord liggen waarvan ik denk, nou… Doe maar niet.

Goed. Voor een lekkere Omelet Bacon en Kaas maak je een koekenpan goed heet op gas of elektra. Als de pan goed heet is, voeg je een klein beetje echte boter toe. Dit smeer je met een siliconen kwastje uit over de hele pan, ook de randen. Hierna doe je de Bacon plakjes (3 stuks) in de pan. Je wacht tot deze goed verschrompelen en dan draai je ze om, zodat ze aan beide kanten even bruin worden. Als dit zover is, doe je 3 eieren in de pan, waarvan je de dooier met de siliconen kwast stuk maakt, en zowel het eiwit als het eigeel goed door de pan verspreid, het gaat dan vanzelf ook onder de bacon door. Wanneer het eiwit over het hele oppervlak van de pan begint te stollen, voeg je zout en peper naar smaak toe, en leg je de plakjes kaas in de omelet (ik gebruik 1 plakje, verscheurd in 4 gelijke stukken). Ligt de Kaas er in, dan gaan er pijnboom pitten overheen, en laat je het geheel lekker op laag vuur garen tot de omelet gemakkelijk door de pan schuift en de kaas zacht geworden is. Op het allerlaatste moment in de pan voeg je fijngesneden bieslook toe.

Nu je omelet klaar is, heb je natuurlijk al twee heerlijke bruine boterhamen klaarliggen op een bord. Deze zijn besmeerd met een lekkere boter of margarine (ik gebruik die vieze bende die je cholesterol laat zakken, maar dat hooft zo zijn reden) en dan schuif je de omelet op je boterhammen.

Eet Smakelijk…