Cable Strain Relief

Wat schrijft hij nou weer voor gekke dingen, dat zul je denken als je de titel leest van dit blog. Maar het is een heel nuttige 3D print die ik heb ontworpen, waarmee je een camera waar kabels in zitten kunt beschermen tegen beschadigen.

Het werkt heel simpel. Een kabel, zoals een USB kabel, of een HDMI kabel, die in je camera steekt, breng je met een lusje naar een blokje dat je onder de camera schroeft. Door een opstaand randje kan het blokje niet draaien onder de camera. Als je nu per ongeluk aan de kabel rukt, bijvoorbeeld omdat je er over struikelt, dan ruk je niet aan de poort van de camera, maar aan het blokje dat er onder zit.

Het voordeel, dit is veel goedkoper dan een officiƫle Tether Tools oplossing, waar je gewoon 100 Euro voor betaald. Dit blokje print je zelf nadat je het file hebt aangeschaft op Thangs, voor slechts 10 Euro, of je bestelt de file bij mij, via de email. Ik stuur je dan een tikkie voor een bedrag van 5 Euro (50% korting dus) en daarna print je het blokje zelf op je eigen 3D printer.