Niersteen #2

Niersteen #2

En daar lig ik dan, in het AMC ziekenhuis na een half dagje werken. Al een ruime week had ik flink last van mijn buik, maar ik kon niet duidelijk een oorzaak vinden, tot ik ineens enorme pijn in mijn flank kreeg, net op rug, aan de linker zijde. De oorzaak bleek in het ziekenhuis wel duidelijk, een niersteen die zich bevond in mijn Urether, de aansluiting tussen de linker nier en de blaas.

Geen mooie foto, maar hé… Ik heb ‘m niet zelf gemaakt.

Deze niersteen is helaas niet mijn eerste steen. Al eerder heb ik een niersteen gehad die ze hebben vergruist in het ziekenhuis in Lelystad (toen dat nog een echt ziekenhuis was) maar nu zit hij op een rot plek, en kunnen ze hem niet vergruizen. Een operatie is de enige optie, en dat niet alleen… Voor ze kunnen opereren moet er een stent worden geplaatst, en dat gaat via de plasbuis… AUW.

Na het plaatsen van de stent zullen ze me gaan opereren en daarna zal ongeveer een week na de operatie, de stent weer worden weggehaald, ook weer via de plasbuis.

Het plaatsen van de stent geldt ook als operatie, met andere woorden er zijn 3 operaties nodig om deze niersteen te verwijderen. Waardeloos.