Elk idee begint met een tekening

Elk idee begint met een tekening

Hoe vaak ik niet een idee heb. Iets dat ik wil ontwerpen, een website die ik wil bouwen, een product dat ik wil lanceren en verkopen. Echt, als het om creativiteit gaat, ben ik niet te stoppen. Maar, mijn grootste uitdaging is het onthouden van de ideeën tot het moment dat ik zo kan uitwerken, en dan het tijd en priortijd maken om het idee ook echt te verwezenlijken.

Als het aan mij zou liggen, had een dag 60 uur, en hadden mensen geen slaap nodig. Slapen is zonde, al moet ik zeggen dat wanneer vermoeidheid een deadline wordt, ik wel het meest creatief ben. Hoe later op de avond, hoe gemakkelijker de ideeën uit mijn hoofd spetteren.

Daarom vind je bij mij dus de volgende morgen altijd briefjes op mijn bureau. Briefjes met hele kleine tekeningen, zeg maar “aantekeningen”. Dingen die ik niet moet vergeten, die ik moet uitwerken. Hoewel, moeten, moeten… Ik haat moeten, dus ik probeer de volgende dag dan weer te relativeren. Is het echt een goed idee, bestaat het niet al ergens. Zou er al een patent op bestaan?

En zo worden maar weinig van al die ideeën ook werkelijk gerealiseerd, maar als het dan gebeurt, dan is er ook echt over nagedacht.

Bureaublad in de ochtend