Custom flash bracket voor bekende fotografe

Custom flash bracket voor bekende fotografe

Voor een klant bij Calumet, en een heel leuke fotografe, mocht ik een custom flashbracket ontwerpen waardoor het mogelijk word een ProFoto A1 flitser echt recht boven het objectief van een Canon 5Dmk4 te plaatsen. Een heel gedoe, want de flitser moet natuurlijk wel te bedienen zijn vanuit de camera.

Bij het ontwerp is gekeken naar de mogelijkheden om draadloos de flitser te bedienen, maar dit was toch niet hoe de klant het wilde hebben, vandaar dat we hebben gekozen voor een bekabelde oplossing. Deze was eigenlijk heel simpel te realiseren, want Calumet verkoop hiervoor zeer geschikte ‘Off camera TTL sync chords’.

Omdat de dame voor wie het gemaakt word, ook nog wel eens andere objectieven gebruikt, moest er ook een mogelijkheid gemaakt worden om de flitser verder naar voren of naar achteren te plaatsen. Dit word gedaan door drie schroeven te gebruiken.

Nu er toch een grote, zware plaat onder de camera word gezet, was het ook een goed idee om meteen een Tether kabel oplossing te maken. Een 6mm dikke gleuf zorgt voor een perfecte kabel aansluiting onder het statief, waardoor een aangesloten tether kabel niet meer per ongeluk uit de camera kan worden gerukt. Het woord ‘zware plaat’ moet je overigens wel op een goede manier lezen. Bij dit ontwerp is alles gedaan om het gewicht laag te houden. De print wordt gemaakt in een speciaal, super robuust, lichtgewicht PLA, waardoor de ontworpen houder niet alleen biologisch afbreekbaar is, maar ook nog eens minder dan 150 gram weegt.

Wil je zelf ook een custom made oplossing voor een camera laten maken? Neem dan contact met mij op.