Airsoft loadout

Airsoft loadout

Altijd al willen weten wat zo’n raar airsoft figuur nu allemaal voor spullen bij zich heeft als hij een speelveld oploopt?

Zoals ik erbij loop, draag ik meestal een plate carrier (soort van vest met platen voor mijn buiken rug) waarop diverse pouches zijn vastgemaakt. In deze pouches draag ik een verband setje, dextrose, een portofoon, BB’s, een gasflesje, minimaal 3 magazijnen voor mijn geweer en 2 magazijnen voor mijn pistool.

Daarnaast heb ik natuurlijk een geweer bij me, die afhankelijk van het type spel, een lange variant of een korte variant is. Voor spellen in de openlucht, met lange afstanden, kies ik vaak voor een sniper of een lang assault geweer, zoals mijn ASG EVO Scorpion. Gaat het om een gebouw waarbinnen we spelen, dan ben ik liever wat compacter en speel ik met een korte M4 van het merk Krytac.

Afhankelijk van het speltype gebruik ik een Glock 18C, een Walther PPQ of een GPC9 als pistool.

Wil je ook eens airsoft spelen, bekijk dan de website van de NABV om te zien hoe je lid kunt worden van een airsoft vereniging of hoe je als introducee kunt meespelen om het een keer te ervaren.